skrotningbil.blogg.se

Skrota bilen

Skrota bilen och spara pengar

Publicerad 2016-06-06 19:07:00 i Skrota bilen,

När vår gamla andrabil för något år sedan besiktigades och fick några tvåor i protokollet blev den tyvärr stående. Efter några verkstadsbesök för kostnadsberäkning stod det klart att reperationernaskulle kosta mer än den gamla var värd felfri.

Så den blev stående på en av våra hyr platser, med förhoppning att jag själv eller kanske med någon annans hjälp fixa den någon gång i framtiden. Bilen ställdes av för att spara pengar och senare efter lagkrav. Samtidigt kom vi underfund med att vi gott kunde klara oss med en gemensam bil. Och månaderna gick tills vi insåg våra onödiga kostnader för parkeringsplatsen samtidigt som vi förstod att vår gamla bil skulle bli en allmän miljörisk på grund av läckage av farliga vätskor o dyl.

För att råda bot för detta beslöts enhälligt om att skrota bilen och spara pengar och miljö även om själva skrotningen skulle kosta en viss summa.

 

 Efter sökande på Google fann vi under skrota bilen ett skrotbilsföretag, som verkade seriöst på grund av angivet organisationsnummer och läsbart tillstånd från Länsstyrelsen. Företaget i Göteborg kontaktades och besked gavs att hämtning och skrotning var gratis. Hämtningstid fick vi själva bestämma och garanti gavs att bilen skulle lämnas till en auktoriserad bilskrot på Orust.

Val av aktör när du skrotar din bil

 

 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela